Ugrás a fő tartalomra

Segélyen

Van Magyarországon egy kisebbségben lévő, ám annál hangosabb társadalmi réteg, akikről most a nagy migránsveszély miatt kicsit elterelődött a figyelem. Társadalmi felelősségemmel élve én szeretném azt visszaterelni, mert igencsak kártékonynak és veszélyesnek tartom őket.
Ez nem előítélet, hanem sajnos tapasztalat. A magyarok többsége szerintem egyetért velem, ki nem állhatja őket, s akkor még finom voltam.
Az a baj, hogy ők nem fognak továbbmenni. Letelepedtek és egyes országrészeket szinte már teljesen meg is szálltak, ki is sajátítottak maguknak. Miközben egyre szaporodnak. Többnyire nagycsaládosok, gyakori a három-négy-öt gyerek családonként. Nem merem állítani, hogy mindannyian a családi támogatások miatt vállalnak ennyi utódot, de azért furcsa, hogy valamennyien az állam „csecsén lógnak”. Dolgozni elmenni, az kicsit büdös nekik. Földjeiket legtöbben nem művelik, de az utána járó támogatást azt felveszik. Olykor fát lopnak, néha okostelefonokat, máskor bármit, ami a kezük ügyébe kerül. A nap jó részében azonban csak a naptárt lesik, mikor érkezik az újabb járandóság, a kiutalt támogatás, a vissza nem térítendő hitel.
És ugyan mire költik? Piperkőcök. Feleségeik egymásra licitálva pletykálnak, mert bizony eljátékgépezik a kaszinókban, elisszák, s nemhogy cigit, egész trafikhálózatot vesznek rajta, gagyi palotákat építenek, jó nagy aranyozott keresztekkel ájtatoskodnak, de közben a templomban gombokat dobálnak a perselybe. Adót nem szívesen fizetnek, a játékgépek után igazából nem is kell nekik.
Teljesen úgy bánnak a kiutalt „jövedelmükkel”, a kvázi adományokkal, mintha a sajátjuk lenne, főleg iskolára meg orvosokra sajnálják. Gyerekeik speciális nevelési igényűek, nem szívesen engedik őket a többi gyerek közé. Mondjuk azok sem igénylik őket, mert ha olyanok lesznek, mint a szüleik? Nagypofájúak, hangosak, agresszívek, főleg, ha többen vannak. Csak merj rájuk szólni ezért, s csapatostul esnek neked. Nem tűrik a nem magukfajtát. A szomszédaikkal is állandóan perlekednek. Ami megy, az a disznóvágás, pálinkázás, és közben a folyamatos siránkozás, irigykedés. Mintha övék lenne az egész ország, úgy viselkednek.
Mivel elég hangosak, minden kedvezményt kiharcolnak maguknak. Például a tömegközlekedést használva soha nem fizetnek. Kész csoda, hogy a boltokban, vendéglátó helyeken még nincs nekik minden ingyen! Ha egy helyre odaszoknak, onnan lassan elkopik a többi törzsvendég. Nagy ritkán, ha egy-egy becsületes felbukkan néha köztük, azt kiszekírozzák maguk közül.
Évszázadok óta ilyen ez az ingyenélő brigád, és most már nem fogjuk tudni megváltoztatni őket. Csak lecserélni hasonlóra, míg ők élik tovább a világukat, mert a börtönök nem velük vannak tele.
Meglehet, a többséggel is kitolnék, de én az Európai Unió helyében megvonnám tőlük a segélyt. 
Dolgozzanak: tartsák tisztán a portát, söprögessenek, vagy fonjanak kosarat, de tűnjenek el a Parlamentből!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Švejk a világháború előtt

– Hetet bele, mint ahány szankció van! – Nekem nyolc, ha nem maga akarja nyerni a legtöbbet... Švejk egy beton sakkasztalnál ült és Balounnal máriásozott. A novemberi délelőtt eleve laposan naposnak ígérkezett a Náměstí Radost parkban, de a játszótér már tele nyuszimotoros kisgyerekekkel és telefont nyomkodó kismamákkal. Az asztal közvetlenül a parkot határoló žižkovi stadion falánál állt, amin végig sorban szaloncukorra emlékeztető, zuhanó kormányzati bombával fenyegető békeplakátok sorakoztak, a festését vesztett pepita tábla két oldalán pedig eredeti Budo Je Uiceji Arany Sárkányok sörfala őrizte a játékosok nyugalmát. Az italokat Švejk szerezte be idejekorán, még olcsón, idejövet, a közeli kínai vegyesboltból. Az elektromos rokkantkocsija tárolójába pont befért egy rekesz meg egy kisebb, használat közben lebomló szatyornyi. – Látod, Baloun, én így küzdök a sodró ár ellen. Reggel még kapni a háborús inflációs árukból. Nem várom meg a délutáni szankciós inflációt. Azt meg ki tudja, es

Az utca hírmondója

Gáspár, te vagy a legrégebb óta a szakmában. Most olyat kérek tőled, amit csak te tudsz végrehajtani. Kell hozzá az a szakmai alázat, ami neked van. – Főnök, bármit, tudja, én vagyok az utca hírmondója! – Hát ez az, most kicsit ne legyél. Le kell szedni, amit a múlt héten kiragasztottál. – De hát még nem is végeztem minddel… – Na, ezért majd számolunk! – ...és a gyerekeknek is azt üzentem a rádióban, hogy ne szaggassák le a plakátokat! – Pedig most ez a direkció a vizes vébé miatt. Hatmilliárdan jönnek, most egy kicsit nem lehet kinn kormánypropaganda. Így tervezték… Lópici Gáspár fájó szívvel fogta a létráját. A ragacsos vödröt és a pamacsot ezúttal otthon hagyta. Nem kellett messzire baktatnia, a közelben a járda mellett a falon egyforma kék plakátok sorakoztak, amíg a szem ellát.   Megállt az elsőnél, nekitámasztotta a létrát és a felső rétegnél kezdve tíz körmével szedte-szaggatta le egy öregember szürke arcképét, ahogy csak bírta. Nem nevetett a végén, hanem l

Mellékpropaganda

 - Kétszázkettő... kétszázhárom... kétszáznégy... kétszázöt! - számolta félhangosan lépteit Bretschneider detektív, ahogy a trafiktól az iskola kapujáig gyalogolt. - Ez bizony nincs meg kétszáz méter. Nem kellett hozzá mérőszalag, pontosan tudta a töpszli besúgó, hogy egy-egy öles lépte sem haladja meg a 60 centimétert, így tehát a dohány-, alkohol- és újságárus (továbbá lottózó) egészen biztosan a törvényileg előírt távolságon belül helyezkedett el. Itt az ideje eljárni. Kellett már a sikerélmény, mert csuda rossz hete volt. A homoszexualitás népszerűsítésén kellett volna rajtakapnia bárkit, hogy a napi kvótája meglegyen. Amióta a rendőrség a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt áttért a teljesítményalapú díjazásra, Bretschneidernek egy új kamáslira sem tellett. Amíg más volt az ellenség, még csak-csak sikerült begyűjtenie egy-egy migránssimogatót, oltásellenest vagy libernyákot, de sajnos már az egész városban ismerték, így mindenki lakatot tett a szájára, ha meglátta őt kö