Ugrás a fő tartalomra

Optimista forgatókönyv

Van egy optimista forgatókönyvem.

2026-ra Magyar Péter tégláról téglára építkezve megszerzi a parlamenti helyek kétharmadát.

Még mielőtt Magyar átvenné Sulyok Tamástól a megbízólevelét, Szörényi Levente Rodostóba költözik és képzeletbeli nagynénjének játszik tárogatón kesergőket.

A Tiborcz család Malagára disszidál, a Matolcsyak, Garancsik, Habonyok szaudi rokonoknál húzzák meg magukat, magukkal víve az aranytartalékot, perzsaszőnyegeket és a Szépművészeti Múzeum műkincseit.

Orbán Viktor egy Putyintól kapott dácsába vonul valahol a Fekete-tenger partján a pénztárosával és levelezésbe kezd. Szijjártó egy adidas melegítőben egy nemkormánygéppel Moszkvába repül, hátrahagyva feleségét és Balázst.

A KESMA átáll, az M1 Híradót átnevezik MP1 Híradóra. Gyurcsány Ferenc ellenzéki újságírónak áll és leleplezi saját magát.

Feláll a kétharmados Tisza-parlament és a Magyar-kormány. A rajtuk kívül egyedüliként második Fidesz képviselői tüntetően távolmaradnak és soha többé nem vesznek részt az országgyűlés munkájában, a Rogán Antal által börtönből irányított Megafont üzemeltetik.

Magyar Péter statáriális kétharmados törvényekkel lecseréli a főügyészt, a Kúria elnökét és az Alkotmánybíróságot. A lefoglalt hatvanpusztai majorság orangerié-ben egy 'Bibó cellának' csúfolt körletet alakítanak ki a letartóztatottaknak.

Megindul az elszámoltatás egészen vármegyei szintig, a fideszes polgármesterek vadászházaikba és borászataikba visszavonulva várják a fejleményeket, így vidéken az összes Nemzeti Dohánybolt bezár.

A Fradiban már csak magyar játékosok játszhatnak, a Puskás Akadémia Kispestre költözik, helyreáll az NB I. rangja.

Putyin az ősz végére elzárja a Magyarország felé tartó olajat és gázt, operatív törzsek ülnek össze arabokkal. Az FSZB megindítja az alvó ügynökei aktivizálását a Tisza Párton belül is. 

A stratégiai partnerek az állami támogatások elapadtával továbbállnak, a vendégmunkások velük tartanak. Trump joggal barátságtalan az új magyar vezetéssel.

A kínaiak a pénzüket követelik, de mivel üres az államkassza, átveszik a reptér és vasút irányítását, ami így váratlanul működni kezd, igaz csak azok a magyar állampolgárok használhatják, akiknek nincs köztartozásuk és felismerik arcukat a kínai rendőrök.

Brüsszel 2027 márciusára jut el odáig a kötelezettségszegési eljárásokban, hogy életbe lépteti a 2015-ben rögzített szankciókat. Magyar Péter hiába reklamál Strassbourgban, hogy ez a Magyar Ország nem az a Magyarország.

Az euro 648 forint és nő, a benzin ársapkás, 2 euronyi egy liter. Az infláció két és fél számjegyű. A nyugdíjakat befagyasztják, a közalkalmazottak bérének csak felét tudja a Magyar-kormány kigazdálkodni. A rezsicsökkentés megszűnik, akárcsak a vidéki közmunka, de cserébe a visszaváltható palackokról leveszik a betétdíjat, hogy olcsóbb legyen a sparheltekben a fűtés.

2028 októberére a már eleve elégedetlen egykor fideszes tömegek mellé felsorakoznak a csalódott tiszások.

Vidéken a cigányság a kastélyok, a fővárosban a kiürült HTLK fosztogatásából tartja fenn magát.

A csalódott tömeg 23-án a Bibó-cellához vonul és kiszabadítja Lázár Jánost, aki beszédet intéz a néphez, hogy a kormány a helyén van. Orbán elszigetelt, nem fog visszatérni, Pintér Sándort lefokozva nyugdíjazza.

Magyar Péter magányosan facebook-posztol a Parlamentből, a Varga asztalosüzemet hívogatja, hogy tudnak-e ajtót mutatni neki.

Szijjártó Péter november 4-én orosz tankoszlop élén Csopnál átlépi a szovjet-magyar határt és Szolnokra bevonulva átveszi az irányítást.

Végre újra rend lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az utca hírmondója

Gáspár, te vagy a legrégebb óta a szakmában. Most olyat kérek tőled, amit csak te tudsz végrehajtani. Kell hozzá az a szakmai alázat, ami neked van. – Főnök, bármit, tudja, én vagyok az utca hírmondója! – Hát ez az, most kicsit ne legyél. Le kell szedni, amit a múlt héten kiragasztottál. – De hát még nem is végeztem minddel… – Na, ezért majd számolunk! – ...és a gyerekeknek is azt üzentem a rádióban, hogy ne szaggassák le a plakátokat! – Pedig most ez a direkció a vizes vébé miatt. Hatmilliárdan jönnek, most egy kicsit nem lehet kinn kormánypropaganda. Így tervezték… Lópici Gáspár fájó szívvel fogta a létráját. A ragacsos vödröt és a pamacsot ezúttal otthon hagyta. Nem kellett messzire baktatnia, a közelben a járda mellett a falon egyforma kék plakátok sorakoztak, amíg a szem ellát.   Megállt az elsőnél, nekitámasztotta a létrát és a felső rétegnél kezdve tíz körmével szedte-szaggatta le egy öregember szürke arcképét, ahogy csak bírta. Nem nevetett a végén, hanem l

Švejk a világháború előtt

– Hetet bele, mint ahány szankció van! – Nekem nyolc, ha nem maga akarja nyerni a legtöbbet... Švejk egy beton sakkasztalnál ült és Balounnal máriásozott. A novemberi délelőtt eleve laposan naposnak ígérkezett a Náměstí Radost parkban, de a játszótér már tele nyuszimotoros kisgyerekekkel és telefont nyomkodó kismamákkal. Az asztal közvetlenül a parkot határoló žižkovi stadion falánál állt, amin végig sorban szaloncukorra emlékeztető, zuhanó kormányzati bombával fenyegető békeplakátok sorakoztak, a festését vesztett pepita tábla két oldalán pedig eredeti Budo Je Uiceji Arany Sárkányok sörfala őrizte a játékosok nyugalmát. Az italokat Švejk szerezte be idejekorán, még olcsón, idejövet, a közeli kínai vegyesboltból. Az elektromos rokkantkocsija tárolójába pont befért egy rekesz meg egy kisebb, használat közben lebomló szatyornyi. – Látod, Baloun, én így küzdök a sodró ár ellen. Reggel még kapni a háborús inflációs árukból. Nem várom meg a délutáni szankciós inflációt. Azt meg ki tudja, es